Grønne tage

GRØNNE TAGE VINDER FREM

Når det handler om æstetik, funktionalitet og bæredygtighed, er der rigtig mange gevinster at hente ved at beklæde tagflader med græs, planter og forskellige typer belægninger. Grønne tage er smukke og aflaster kloakkerne gennem planternes optagelse af regnvand. Samtidig giver et grønt tag nogle fantastiske muligheder for etablering af nye uderum.

Hos Dan Jord A/S har vi flere års erfaring med etablering af grønne tage. Vores erfaring spænder bredt – fra anlæggelse af ekstensive sedumtage til etablering af intensive taghaver med stauder, klatreplanter og træer i op til 10-15 meters højde. Derudover har vi stor erfaring med etablering af tagterrasser og taghaver med integrerede gangarealer.

Flere af vores projekter har været særdeles komplekse og har krævet specialtilpassede løsninger. Eksempelvis anlæggelse af taghaver på flere forskellige niveauer og grønne tage på bygninger med en udfordrende taghældning. Alt sammen forhold, som kræver en høj grad af faglig ekspertise i forhold til at sikre korrekt opbygning af bl.a. dræn og plantedække.

    Vores seneste projekter omfatter bl.a.:

  • Musikhuset, Aarhus: 350 m² sedumtag med spiselige urter samt 100 m² tagterrasse med betonfliser. Taghaven og tagterrassen er anlagt i hhv. 7. sals og 6. sals højde, med en fantastisk udsigt over Aarhus midtby.
  • Ny Moesgaard Museum, Højbjerg: Ca. 10.000 m² grønt tag med græs, gårdhaver, terrasse, fortov og stier. Taget er etableret på museets nye udstillingsbygning og benyttes om vinteren som kælkebakke af byens børn.
  • Bestseller, Aarhus Ø: Ca. 4.000 m² taghaver med forskellige typer beplantning og belægninger. Taghaverne blev etableret i mange forskellige niveauer, fra 2. til 12. sals højde.
  • Det Nye Universitetshopsital (DNU), Skejby: 925 m² sedumtag på sygehusets ”strålebunker”.

Vi bistår gerne vores kunder med råd og vejledning om den optimale udformning af taghaver og tagterrasser mht. opbygning, vedligehold, fremkommelighed og sikkerhed. Vi tager altid udgangspunkt i jeres ønsker som kunde og leverer derfor skræddersyede løsninger, som er tilpasset netop jeres behov.

For yderligere information, kontakt Marc Krogh på tlf. 40 37 83 84 eller marc@danjord.dk .